grönt är skönt..





äntligen har vi fått upp en rullgardin på övervåningen. Sen vi flyttade ha vi haft två mattor, ett täcke och ett lakan som skydd för solen. Passade på att sätta upp gardiner också. Visserligen var dom alldeles för lång, men jag fållade dom på ca 1 min. Vågar inte visa mamma vad jag har gjort för lösning på detta. Hon skulle nog dra av en del av min vuxenpoäng, som jag tycker jag ha jobbat ihop många utav den senaste tiden.
Jaja, man behöver inte titta så noga på gardinerna...inte längst ner, där kan det blänka något... som tyder på att en latmask ha varit i farten.
Nu fattas det en vit stor lurvig matta, en vit bokhylla, och en tv. Men de får vi skaffa när vi har blivit rik.
Ska nog fara en sväng på secondhand på lördag och se om jag kan fynda lite.

Först tyckte jag inte om dom gröna tapeterna i sovrummet, men nu har jag kommit på att det inte är så tokigt.
Tycker grönt, rosa och vitt är jätte fint tillsammans. Tror det gå ganska bra att göra det mysigt där uppe






internetlös

Vi har inget internet här i lägenheten. Det funkar bara inte, så vi får snällt vänta på att telia ska skicka iväg grejjorna. Rätt skönt faktiskt, man får roa sig med annat. Nu använder jag min mobil som man på något konstigt sätt kan koppla upp mot datorn. Dagens teknik alltså... Funkar inte så jätte bra dock, jag som ville in och titta på nellys rea... crap... Dohhh! Fast kanske lika bra. Ska nog försöka ta mig ut på en lite springtur, var några dagar sen och jag vill inte tappa den lilla kondition jag har byggt upp. .....Så få det bli, på med racer-skorna..!!

fira påsk i gräset


Gick  nyss ut i bara linne på balkongen (som vi helst inte ska använda). Jag har lite svårt att föreställa mig att det är påsk .
Det märktes också ganska tydligt igår. Normalt sett brukar man ju pimpla, åka skidor, ligga i snön osv. Men igår hade mamma och pappa styrt upp en 7kamp på gräset (?). Jag kom sist, väldigt mycket sist, med mina 24 poäng. Hoppas på en andra chans idag.
Sen blev det ingen påskmat igår heller, inte ett endaste ägg. Utan jag,johan robin och linn beställde hem en familjepizza.

Ikväll blir det att grilla. Har lagt ett kilo kyckling i en "hittepå" marinad.
Kyckling (hönan) går iaf i påskens tecken.  Så lite påskfeelings kanske man får under middagen idag.

Nu ska jag ta och rulla lite baguetter innan degen jäser över .



ruuun


Igår efter middagen skulle jag ta en s k powernap. Och vad jag vet så är en sådan ca 20 minuter lång.
Vaknade klockan 21 av doften av en kebabpizza. Hade alltså sovit 1,5 timme. Det är alldeles för mycket om man har tänkt sova hela natten också.
Efter BB vek jag in årorna och vaknade 6 imorse.

Okej, nu kommer jag låta som en riktigt hurtbulle, men jag for faktiskt ut  och sprang en halvtimme.
Riktigt skönt var det, jag njöt av varje steg.  När jag kom hem blev det mackor och fil dirr. Man blir hungrig av att springa.
Sen blev jag supereffektiv och städade upp här hemma. Nu börjar det se ut som vi inte flyttade in för mindre än en vecka sen.
Jag tror att det är bra att börja träna lite på riktigt, alltså få svettas lite.. Jag har mest tagit promenader och  gått på yoga i vinter. Det är ju bra träning i sig, Men i sommar jag ska satsa på löpning och sen har jag lovat johan att vi ska börja spela tennis.
Har ju som inget direkt mål med träningen, vill inte gå ner i vikt, vi inte blir värsta atleten, vill bara röra på mig.
Man märker ju att man blir piggare och gladare. Det är det jag är ute efter, bli Gladare :D


En glad man :)

LL


Idag är det en ovanligt bra vardag. LÖN och  Långledigt.
Det är två vackra ord.

Lönen har jag inte planerat att göra något speciellt med, och inte  med långledigheten heller.
Rätt skönt faktiskt. Jag gillar att bara få ta dagarna lite som dom kommer.
Gör det man är sugen på, om man ens är sugen på göra något .

Ska iaf hinna med en springtur innan veckan är slut.
Har satt upp ett ganska rimligt mål med min löpning. 2 ggr i veckan á 30 minuter.
Eller målet är väl egentligen att orka springa dom där 30 minuterna. Det gör jag inte än.
Men när jag orkar 30 minuter, så kommer jag utöka tiden.....kanske..

Hursomhelst. Firade in påsken med en våffellunch hemma hos oss med linn och alexander.
Tycker det är så mysigt att ha folk hemma hos oss. bjuda på lite mat, snacka lite. Det är livskvalité det.

Glad påsk!!!



jubileum!


Idag har jag tillbringat en hel del tid med att prata med telias supportrar.
Det är ju mycket man ska fixa när man flyttar. Adressändring, tv, internet, el..osv.
Tv och internet är nu ordnat, men vi får det inte förens om 3 veckor.
MEN, vi ha riktigt shyssta grannar som låter oss "låna" deras under tiden... Det är god grannsämja det.
Adressändring kosta tydligen pengar om man är lat. Jag är lat.
El är ju nödvändigt att ha, men skittråkigt att betala. Tur det är sommar så solen får stå för ljuset.

Idag har jag och johan varit tillsammans i två år. Tiden går så snabbt, det är ju typ nu man börjar lära känna varandra på riktigt. Man kanske inte är sådär fnissig och pirrig i magen längre, utan mer förälskad.
Fast jag är fnissar fortfarande. Och i magen pirrar det skönt.
och ja, vi kan blir irriterad på varandra ibland. Förhållandet vore ju väldigt tråkigt och ospännande om man inte kunde diskutera. Det är ju så man lär känna varandra.



Nu håller jag på laga matlådor. Längtar nästan tills jag får äta lunch imorgon. Ugnspannkaka med bacon (en favorit) och till det ska jag koka lite drottningsylt.



Puss !

hej prästbolsvägen!

 

 


Sitter njuter till ljuva toner av diskmaskinen. Bara att veta att jag inte behöver diska gör mig lite lycklig.
Vi har hunnit ganska mycket i helgen, men övervåningen har vi kvar.  Blir ingen bild därifrån just nu.

Sen har vi hunnit med massa annat i helgen också.
Inflyttningsfest, grillmiddag, parmiddag, bowling, storhandling, pussas, kramas, skrattat, gråtit (jäkla youtube)
Helgen skulle ha fått utökas med en extra dag, så man kan vila.
Fast jag ha haft roligt i helgen och det ger en minst lika mycket energi....


lördagsbloggen

Godmorgon! Sitter i köket och dricker en kopp kaffe med min kära far. Det blir nog länge tills nästa gång, vi dricker dagens först kopp kaffe tillsammans alltså. För idag får vi flytta in i våran nya lägenhet. Igår var jag som ett litet barn på julafton. Kunde nästan inte sova och vaknade tidigt imorse. Jag längtar tills jag får hänga och sätta upp alla fina saker. Inreda det på mitt (och johans) sätt. Ikväll vill johan att vi ska ha inflyttningsfest. Vi få väl se hur det bli med den saken, men det är nog inte omöjligt. Annars känns det bättre. Hatar när självkänslan får smäll. Men nu är det snart bra igen. Den återhämta sig ganska snabbt. Man behöver inte göra sitt bästa hela tiden.... nu. KAFFEEE!!!

dooh!!!


Just nu går det inte riktigt som jag har tänkt och planera.
Tusan. Men så är väl livet ibland. Bara att ladda om igen.

Det är sådana här gånger man behöver en lista på allt bra man har i sitt liv.
Då kan man titta på den och bli lite gladare.
Ska fila lite på den listan... den kommer bli fet.
jag lova...


jag hänger med.

Det har gått rätt bra idag. Mitt största mål med den här kursen var nog att se så jag är på rätt väg. Det är jag. Men vägen är oändligt lång när det gäller det här yrket. Du blir aldrig färdig, du kan alltid göra något bättre. Alltid utvecklas. Har fått lite tips och råd inför gesällen iaf och jag känner att jag kan lika mycket som alla andra.


Fattar inte varför inte varför man ska göra sådan stor grej av det egentligen? Tror jag har blivit så påverkad av alla andra. Jag är sällan nervös innan jag ska prestera. För jag vet ju att det inte gör något om man misslyckas. I de flesta sammanhang får man oftast en chans till. Nu känner jag mig nervös över det här. Fast jag egentligen inte borde, för jag är inte sådan.

Senast jag var jätte nervös var när jag skulle träffa johan första gången. Hade tänkt ställa in allt. Nu gjorde jag ju inte det. Och tur var väl det :)

Det absolut bästa var att få träffa gamla klassen men även nya tjejer.. Vissa människor känns det som man har känt länge, fast man nyss har träffat dem. Godnatt

Hej Övik!

 

Här skiner solen. Har nyss ätit en rejäl hotellfrukost, så nu är jag laddad för dagen. Väntar bara på att klockan ska bli 9.45 så jag kan gå dit. Ska bli spännande. Har ingen aning om hur dom har lagt upp det här.

Kommer även få träffa två tjejer som gick i min klass. Har inte träffat dom på länge.  Sen är det väl nya elever där också.

Tänkte dock inte igenom min packning riktigt. Jag har två skor med mig. Ett par vans från 1800 talet som säkert har gått 1000 mil, och ett par högklackade skor. Ingen av dom känns rätt. Ann ( skolans ägare) var/är väldigt noga om hur man klär sig. Vansen är för fula och ovårdade, och klackeskorna är för fina till vardags. Måste nog köpa ett par nya...... ..... .. hooho...

Lyssna...
ortoPilot – Someone Like You (originally performed by Adele)

 

 


framme...!

Det var nästan lite mysigt att köra bil hit. Bästa vädret att köra i måste vara när det småregna lite. Lyssnade på humorhimlen och P3 dokumentär som handlade om sveriges "största" våldtäktsmän. Jag blev nästan rädd att det skulle ligga någon karl i baksätet och lura. Började planera hur jag skulle spöa skiten ur han, vad jag hade för något användbart i bilen till att klippa hans pong.. Och jag kom ju på att jag hade ju frisörsaxarna med mig. Ett klipp hade räckt, dom är sjukt vassa dom där. Som tur va låg det ingen man där.



Bor i ett mysigt lite rum, och funderar på att gå på hemköp och handla något som jag kan fördriva tiden med. Känns lite lyxigt att få ligga på ett hotellrum helt själv. Det hade visserligen varit mysigare om johan hade varit här. men jag trivs bra i mitt eget sällskap, så jag tror det kommer gå bra. Har ju internet och en liten tv med massa kanaler så jag sitter ju inte i sjön så att säga...

tack

Vad skönt, nu har vi städat ur lägenheten. Gick rätt fort, men vi hade mycke hjälp. Tack för det!
Nu väntar vi bara på att få flytta in. Tillsvidare bor vi hos mamma och pappa. Det är skönt att få komma "hem" för några dagar. Det här huset är ju fortfarande hemma för mig. Det är hit man kommer om allt skulle skita sig någon gång. Men det tror jag inte.

Eftersom vi började i gryningen med städningen så hade vi mycke kvar av dagen. Jag hann inviga mina nya springskor. Jepp, det blev ett par i dom knalligaste färgen. Allt blir ju så mycket roligare med lite färg.
Sprang snabbare än jag någonsin gjort, så det var ett toppen köp.

Sen hade vi en liten grillfest. Årets första grillade köttbit satt fint i magen. Nu är det verkligen vår och snart sommar!
Jag och johan bestämde oss för att fara på hotellet senare, och det var ett bra beslut. Hade så roligt.

En väldigt bra helg. Känner mig så glad idag.

kaooooz

Imorgon lämnar jag det här stället. Sjukt jobbigt att bo i ett kaos. Man blir knäpp, grejjer överallt... det är en riktigt utmaning att ta sig till köket eller toan.
Vi flyttar in till mamma och pappa ett tag.
Känns som jag ska få fara på ett 5stjärnigt hotell.

Imorgon är johan ledig från sitt jobb. Så då ska han och pappa bära ut allt och på lördag är det städning.
På söndag ska jag inte göra ett skit, för att sedan köra till övik på kvällen..
Snart är det över, och då börjar det roliga. Packa upp och göra fint, och såklart ha inflyttningsfest!

Snart kommer Nermin och då blir det hockey. ska ligga still som en sill, för jag känner att jag börjar bli sjuk........

...tack och hej!!






stopp


Kroppen la bara av, mitt uppi all packning röra så sa det bara stopp. hjärtat började dunka i en lite snabbare takt. Typ..... ravemusik takt!!! inte bra.
Bara att lyda kroppen och lägga sig i soffan. Hälsan går alltid först, än vad det gäller. Det är något jag har lärt mig med åren. Är väldigt känslig för stress, och undviker det så gott jag kan..


Men egentligen gjorde inte så mycket, det var ju sveriges mästerkockar på tv. Så jag känner mig ganska nöjd här i soffan.
Jag hinner ändå :)



Nu ska jag vila mig.. vila vila vila...

pss


Om ca 8 minuter måste jag lämna datorn. Det är lätt att man råkar sitta här för länge. Tiden går ju så fort när jag klickar runt på internet.
Måste diska. Alltså MÅSTE. Vi har nämligen bara en liten uppsättning av porslin, grytor osv.
Blev lite jobbigt när johan ville blanda dipp i en skål, men jag ville äta kycklingwook ur den. Övervägde att använda tekoppen, men tog mitt förnuft tillfånga och åt min måltid på en ful tallrik istället.
Maten smakade bra.


Nej, nu ska jag sätta på lite bra musik. Känns dock som jag bara lyssna på samma hela tiden. skulle behöva lite tips på något nytt.
ge mig tack..



eeko


Nu har det börjat eka i lägenheten. Det känns som ett gott tecken.
Ger upp för ikväll tror jag.
Måste ringa till franklins och kolla vilken dag jag egentligen bokade besiktningen.
Tisdag den 13e bokade jag. Men när jag kollar almenackan är det den 12e på tisdag.
Det vore förargligt om dom kommer hit tisdag den 13e.

Annars då?
Jo jag väntar mest på att johans present och mina löparskor ska komma. Fan vad snabbt jag kommer springa, eller det kommer iaf bli roligare..
Sen väntar jag på att få åka till övik några dagar. Ska bli riktigt kul.






.....Fast nu är det ju nu och det är faktiskt ganska bra det med ;)
















YESS!!


Igår hade jag världens tur.
Jag och mamma for på second hand ihopp om att hitta ett fint matbord till mig. Hade inte så höga förväntningar. Allt fint brukar ju ta slut ganska fort. Men när jag kom in så jag något  vitt stå och vänta på mig.
Matbordet! Det kan aldrig ha varit använt speciellt mycket. Stort var det också. Precis som jag hade tänkt mig.
Fast jag märkte att det var mycket folk som stod runt omkring och kikade. Men jag va snabbast!!
695 kronor gick det på. Det var det värt.

Hann även med en fika med åsa igår. alltid lika trevligt att träffa henne.

Igår var det en väldigt lugn kväll, låg hemma i vårat kaos-hem och såg på tv. Klockan 21 somnade jag.
så idag är jag super pigg, och ska försöka få mycket gjort.
Tvätta, Packa, Handla och panta.


Först en kopp kaffe till......

God lördag

Sitter med en kopp kaffe och tittar på BB. Min favorit bland tjejerna måste vara Katerina. Hon är ju kanske lite för mycket ibland. Det är hon ju medveten om och det är väl därför jag gillar henne.


När jag vaknade imorse upptäckte jag att johan inte låg brevid mig. Hmm.. Han va på knuten igårkväll så jag tänkte väl att han hade somnat hos någon kompis. Men han låg på soffan när jag steg upp. Han va så söt...

Planer för dagen då?
-Ska packa lite saker.
-kanske ska ut och springa nu på morgonen.va dåligt det kommer att gå, min kondition ska jag nog skämmas över. Har iaf satt upp ett mål för sommaren, att orka springa ett helt varv runt tjärn ( är det 1,2 km?). Det är bra med små mål, dom är lättare att uppnå. - Fara på second hand och se om jag hittar ett matbord. Älskar gamla saker. Älskar nya också, men jag gillar inte moderna hem. Nu ska ju allt vara vitt vitt vitt vitt. Det är så tråkigt... Färg blir man glad av. Puss.

dumma sill!

Idag fyller johan år
det är sant.
Fan att mitt paket inte ha kommit ännu. Enligt leveranstiden skulle det ha kommit fram igår.
Känns lite tråkigt att inte kunna ge en present på själva födelsedagen. Men eftersom det är en sån fin present  är den värd att väntas på.

Blir inget firande hemma hos oss eftersom det är ett mindre kaos där.
Utan vi ska ut och äta tacobuffé med svärföräldrarna. Mycke bra!

Nej, nu behöver jag en andra kopp kaffe.


Hoppas man inte blir lurad idag. Jag är jätte lättlurad. det suger sådana här dagar...


RSS 2.0